ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ενέσιμη συσκευή ανακουφίζει από τους πόνους σε πλάτη και πόδια

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε μια συσκευή νευροδιέγερσης με ενέσιμο μικροτσίπ, το οποίο συμβάλλει δραστικά στην ανακούφιση των χρόνιων πόνων στην πλάτη και τα πόδια.

Νέα ενέσιμη συσκευή ανακουφίζει από τους πόνους σε πλάτη και πόδια

Το νέο σύστημα ονομάζεται Stimwave Freedom Spinal Cord Stimulation (SCS) και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τον ερχόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που το δημιούργησε, Stimwave Technologies Inc.

Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στην Ευρώπη για τη θεραπεία του πόνου της πλάτης και των ποδιών.

Η νέα συσκευή αναπτύχθηκε από επιστήμονες και μηχανικούς με επικεφαλής την συν-εφευρέτρια και πρόεδρο της εταιρείας, Laura Tyler Perryman. Η τεχνολογία περιλαμβάνει μια μικροσκοπική συσκευή ενέσιμου μικροτσίπ που προσφέρει μικρούς παλμούς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ηλεκτροδίων στα νεύρα.

Προκαλεί μια αντίδραση που δίνει τη δυνατότητα στον εγκέφαλο να ανακατευθύνει ορισμένα σήματα πόνου, παρέχοντας έτσι ανακούφιση από αυτόν. Η νευρική διέγερση είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται για τη θεραπεία των πόνων σε πλάτη και πόδια για περισσότερο από 30 χρόνια. Η διαφορά με αυτήν τη νέα συσκευή είναι το πολύ μικρό της μέγεθος (φωτό).

ht 141204 finger stim 250x188

Έχει μέγεθος μεταξύ 2 και 11 εκατοστών και μπορεί να εισέλθει στο σώμα στο σημείο που πρέπει μέσω ένεσης. Είναι επίσης ασύρματη και δεν χρειάζεται να συνδέεται με κάποια πηγή ρεύματος. Τα εξωτερικά καλώδια είναι η ρίζα του 80% των επιπλοκών που συνδέονται με αυτό το είδος της θεραπείας.

Η συσκευή δεν έχει εσωτερικές μπαταρίες ή άλλα τοξικά υλικά, και στερεώνεται στη θέση της με μια μικροσκοπική "άγκυρα" που περιορίζει την κίνησή της. Πρόκειται για ένα μόνιμο εμφύτευμα. Παραμένει συνδεδεμένη με τα νεύρα του σώματος, επιτρέποντας την ελευθερία της κίνησης που είναι αδύνατο να συμβεί με ογκωδέστερες συσκευές.

Διαβάστε επίσης:

Μούδιασμα, κράμπες & ανεξήγητοι πόνοι: Τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας

Anti-Photoshop: Το σώμα με άλλη ματιά (εικόνες)

Χρήσιμα μαθήματα για τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης

Τρέμουλο στα χέρια: Τι άλλο φανερώνει εκτός από Πάρκινσον