Βραβείο για το χάλκινο αντιμικροβιακό θερμόμετρο
Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τον αντιμικροβιακό χαλκό που συμβάλει στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Η Επιστημονική Ομάδα για τον Αντιμικροβιακό Χαλκό της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών / Αρεταίειου Νοσοκομείου, τιμήθηκε με τον έπαινο Καλύτερης Εργασίας Εφαρμοσμένης Έρευνας για τη μελέτη που αφορούσε στο αντιμικροβιακό ψηφιακό θερμόμετρο μασχαλιαίας κοιλότητας για τον περιορισμό των διασταυρούμενων λοιμώξεων, στο 40ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο.
Στα πλαίσια του 40ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου παρουσιάστηκαν δύο ερευνητικές εργασίες που αφορούν τον αντιμικροβιακό χαλκό. Η πρώτη αφορούσε το αντιμικροβιακό ψηφιακό θερμόμετρο μασχαλιαίας κοιλότητας, με τίτλο: "Μία νέα συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας για τον περιορισμό των διασταυρούμενων λοιμώξεων." Η ερευνητική ομάδα αποτελούνταν από τους Ευσταθίου Πάνος, Μανωλίδου Ζαχαρούλα, Καραγεώργου Κατερίνα, Τσερώνη Μαρία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείο Υγείας και τους Ευσταθίου Ανδρέας και Κουσκούνη Ευαγγελία από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Αρεταίειου Νοσοκομείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η δεύτερη ερευνητική εργασία είχε τίτλο: Εφαρμογή του Αντιμικροβιακού Χαλκού στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας): Κλινικές και Οικονομικές Επιπτώσεις. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα ήταν η Κουσκούνη Ευαγγελία και ο Ευσταθίου Ανδρέας από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Αρεταίειου Νοσοκομείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ευσταθίου Πάνος, ο Παπανικολάου Σπυρίδων, η Καραγεώργου Κατερίνα, η Μανωλίδου Ζαχαρούλα και η Τσερώνη Μαρία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείο Υγείας.