Νέο φάρμακο μετατρέπει την τροφή σε «καλό» λίπος
Ένα νέο φάρμακο, το οποίο θα βοηθά όσους προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά, καίγοντας τα λίπη, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, η θεραπεία είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός «καίει» τα λίπη.
Τη μέθοδο ανέπτυξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βόννης, στο πλαίσιο μιας εργασίας για την προώθηση της παραγωγής πιο υγιούς, καφέ λίπους και λιγότερο ανθυγιεινού, λευκού λίπους, όταν διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο ένζυμο (soluble guanylate cyclase ή sGC) ενεργοποιεί τη μετατροπή της τροφής σε περισσότερο «καφέ» λίπος και λιγότερο «λευκό».
Περίπου το 90% του λίπους στον οργανισμό ενός μέσου ενήλικα είναι το ανθυγιεινό, λευκό λίπος.
Αν η μέθοδος αποδειχθεί ασφαλής στις κλινικές δοκιμές, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το πιο γρήγορο «κάψιμο» των θερμίδων.