Οι καλύτεροι & οι χειρότεροι ξηροί καρποί για όσους κάνουν δίαιτα (εικόνες)
Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη επιλογή και δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας.
Είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, δηλαδή υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία (π.χ. μαγνήσιο), φυτικές ίνες, αλλά και πολλές βιταμίνες, όπως η Ε.
Οι ειδικοί συστήνουν να τους καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά με μέτρο, καθώς δίνουν αρκετές θερμίδες και να προτιμούμε τους νωπούς και ανάλατους.
Αποφύγετε ξηρούς καρπούς που συσκευάζονται ή ψήνονται σε λάδι. Οι ψημένοι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν θερμανθεί σε υδρογονωμένα λιπαρά ή σε λιπαρά με ωμέγα-6 οξέα, ή γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να καταστρέψουν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιους ξηρούς καρπούς να προτιμάτε αν κάνετε δίαιτα: