Η πορτοκαλί κολοκύθα με τη γλυκιά γεύση είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και η κατανάλωσή της ωφελεί την υγεία σε πολλά επίπεδα.
Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Αποτελεί νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες, ροφήματα και άλλες συνταγές, ενώ εξαιτίας της αντιμικροβιακής της δράσης είναι ιδανική προσθήκη και σε μάσκες ομορφιάς.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί 8 λόγους που η κατανάλωση κολοκύθας κάνει καλό στην υγεία.