Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερη γεύση, το οποίο παρασκευάζεται από το άλεσμα της πιπεριάς Capsicum annum.
Έχει γλυκές και καπνιστές ποικιλίες, αποτελεί ιδανική γευστική προσθήκη σε πιάτα με βάση το κρέας και η κατανάλωσή της μειώνει τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως είναι η νόσος του Πάρκινσον.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση πάπρικας σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει τη νόσο του Πάρκινσον, σε σύγκριση με άτομα που δεν καταναλώνουν πάπρικα καθημερινά.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί 7 οφέλη από την κατανάλωσή της.