Κρεμμύδια: Τα οφέλη τους και ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν (pics)
Ανανεώθηκε:
Τα κρεμμύδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε ισχυρά αντιοξειδωτικά και της αντιφλεγμονώδους δράσης τους.
Ανήκουν στα πιο δημοφιλή λαχανικά και τα απολαμβάνουμε σε πλήθος συνταγών και πιάτων ανά τον κόσμο.
Μπορείτε να τα ψήσετε, να τα βράσετε, να τα τηγανίσετε ή να τα απολαύσετε ωμά.
Τα ωμά κρεμμύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σάκχαρα, υδατάνθρακες και λιπαρά.
Περιέχουν επίσης ενώσεις όπως η ανθοκυανίνη, η κουερσετίνη και τα θειικά, που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της καρδιακής υγείας, την καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση κρεμμυδιών αλλά και ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν:
Πηγή: Medical Daily
Διαβάστε επίσης:
Τα σημαντικά οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση κρεμμυδιού (video)
Τα αντικαρκινικά οφέλη του κόκκινου κρεμμυδιού
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου