Οι ντομάτες είναι «φουλ» στο λυκοπένιο το οποίο εκτός του ό,τι ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα τους, είναι και σουπερ -αντιοξειδωτικό.
Όπως προστατεύει τις ντομάτες από τον ήλιο, έτσι προστατεύει και τα κύτταρα μας από την καταστροφή! Επιπλέον, οι ντομάτες είναι καλή πηγή βιταμινών Β και Ε όπως και καλίου.
Στην περίπτωση της ντομάτας, και η κονσέρβα κάνει καλό! Η επεξεργασμένη ντομάτα δεν χάνει καθόλου από το λυκοπένιό της, αλλά πιθανώς να έχει χάσει κάποιες από τις βιταμίνες της, αφού «περνάει» από υψηλές θερμοκρασίες.
Δείτε τα μέρη του σώματος που ωφελούνται από τη ντομάτα.