Συνταγή για πικάντικο σορμπέ μάνγκο – Θερμίδες και διατροφική αξία
Τα σορμπέ είναι εξαιρετικά δροσιστικά, άρα ιδανικά για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, ενώ έχουν λιγότερες θερμίδες και λιγότερους υδατάνθρακες από το κανονικό παγωτό.
Δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό σορμπέ μάνγκο με μηδενική χοληστερόλη και χωρίς κορεσμένα λιπαρά!
Υλικά
- 1 κούπα νερό
- 2/3 της κούπας μέλι
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (κομμένη κάθετα στα 2)
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού χοντρό αλάτι
- 600 γραμμάρια μάνγκο, κομμένο σε κύβους
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (από 4 πορτοκάλια περίπου)
- ¼ της κούπας φρέσκο χυμό μοσχολέμονου (από 2 μοσχολέμονα περίπου)
Εκτέλεση
Βάζετε το νερό, το μέλι, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνετε να βράσουν. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, το καλύπτετε με ένα πανί και το αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Αφαιρείτε την πιπεριά και την πετάτε.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το μάνγκο και τους χυμούς και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Τοποθετείτε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι που αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και αφήνετε το σορμπέ στην κατάψυξη να παγώσει όλη νύχτα.
Το μείγμα θα σας δώσει 6 μερίδες.
Διατροφική αξία
Θερμίδες ανά μερίδα: 194
Λιπαρά ανά μερίδα: 1 γραμμάριο
Κορεσμένα λιπαρά ανά μερίδα: 0
Χοληστερόλη ανά μερίδα: 0
Φυτικές ίνες ανά μερίδα: 2 γραμμάρια
Πρωτεΐνες ανά μερίδα: 1 γραμμάριο
Υδατάνθρακες ανά μερίδα: 51 γραμμάρια
Νάτριο ανά μερίδα: 84 mg
Σίδηρος ανά μερίδα: 1 mg
Ασβέστιο ανά μερίδα: 20 mg
Πηγή: health.com
Δείτε κι αυτό:
Καλοκαιρινό smoothie ροδάκινο – Θερμίδες και διατροφική αξία