ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε εξαιρετικά θρεπτικές τροφές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά!

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος στη ζωή της γυναίκας που η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην ανάπτυξη του εμβρύου όσο και στη διατήρηση της υγείας της μέλλουσας μητέρας.

Πέντε εξαιρετικά θρεπτικές τροφές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά!

Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα και την ισορροπία και όχι στις αυξημένες ποσότητες. Δείτε παρακάτω πέντε τροφές εξαιρετικής θρεπτικής αξίας για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Όσπρια: Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές. Φακές, ρεβίθια, φασόλια, φάβα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που όταν συνδυαστούν με δημητριακά, όπως το ρύζι, ή ακόμα και ξηρούς καρπούς μπορούν να μας δώσουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ακόμη είναι καλές πηγές σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη του εμβρύου. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που είναι πολύ σημαντικές για τη ισορροπημένη λειτουργία του εντέρου, καθώς πολλές γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr