ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς στη σαλάτα και στο σάντουιτς

Ένα κατακόκκινο ντιπ από ψημένες πιπεριές Φλωρίνης που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα βάλετε σε μια δροσερή σαλάτα και σε ένα ελαφρύ και χορταστικό σάντουιτς.

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς στη σαλάτα και στο σάντουιτς

Υλικά

Για το ντιπ

1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καλά στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1/3 φλιτζανιού καρύδια
2 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι φέτα τρίμμα

Για τη σαλάτα

1 σακουλάκι πρασινάδες διάφορες ή μόνο σπανάκι
1 φέτα ανθότυρο
παξιμαδάκια κριθαρένια
μερικά καρύδια
λίγο ελαιόλαδο

Για το σάντουιτς

1 γαλλική μπαγκέτα
1 φέτα ανθότυρο
1 μελιτζάνα σε φέτες, ψημένες σε αντικολλητικό τηγάνι
μερικά φυλλαράκια ρόκας

Διαβάστε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο Olivemagazine.gr