ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 150 λόγοι που λατρεύουμε το μπέικον!

Είναι ο λόγος που αξίζει κάθε χορτοφάγος να υποκύψει στα ζωικά λίπη και η μυρωδιά του μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης.

Οι 150 λόγοι που λατρεύουμε το μπέικον!

Οι ειδικοί βάζουν το μπέικον στο μικροσκόπιο και αποκαλύπτουν γιατί κατατάσσεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους – διατροφικούς και μη – πειρασμούς.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα Χημείας, 150 οργανικά συστατικά είναι αυτά που δίνουν στο μπέικον το μοναδικό του άρωμα.

Όταν μαγειρεύουμε το μπέικον, πραγματοποιούνται δύο σημαντικές χημικές διεργασίες. Αρχικά, τα λίπη του μπέικον διασπώνται, ενώ τα σάκχαρα και τα αμινοξέα του αντιδρούν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι να απελευθερώνονται υδρογονάνθρακες, αλδεΰδες, κετόνες, αλκοόλες και άλλα συστατικά που του δίνουν τη γνώριμη σε όλους μας μυρωδιά.

{youtube}2P_0HGRWgXw{/youtube}