ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις τροφές που μας… παιδεύουν αδικαιολόγητα!

Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να ξεφλουδίζετε λάθος τη μπανάνα ή να ανοίγετε λάθος τα φιστίκια;

Τρεις τροφές που μας… παιδεύουν αδικαιολόγητα!

Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να ξεφλουδίζετε λάθος τη μπανάνα ή να ανοίγετε λάθος τα φιστίκια;

Δείτε ποιες είναι οι τρεις τροφές που μπορεί να μας παιδεύουν χωρίς λόγο.

1. Μπανάνες

Μοιάζει προφανές ότι πρέπει να ανοίγουμε τη μπανάνα από το κοτσάνι, όμως αυτή η τεχνική μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη αποτυχία. Κρατώντας τη μπανάνα ανάποδα και πιέζοντας ελαφρά το άλλο άκρο της, η φλούδα ανοίγει από μόνη της. Οι μαϊμούδες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική και μάλλον κάτι ξέρουν!

2. Ρόδι

Το ζουμερό ρόδι ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και όχι μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργούμε ένα πανικό στην κουζίνα για να ανοίξουμε το φρούτο και να πάρουμε τους σπόρους. Μια σίγουρη συνταγή επιτυχίας είναι να βάλουμε το ρόδι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και να το ανοίγουμε σιγά-σιγά χαράζοντας λεπτές γραμμές με ένα μαχαίρι. Οι σπόροι πέφτουν στον πάτο του μπολ ενώ οι φλούδες επιπλέουν.

3. Φιστίκια (ειδικά όσα δεν ανοίγουν εύκολα)

Το τσόφλι του φιστικιού είναι ένας «μηχανισμός άμυνας» που μας επιτρέπει να μην ξεφεύγουμε. Έρευνες δείχνουν ότι τα ανοιχτά τσόφλια μας βοηθούν να μη χάνουμε το μέτρημα στον αριθμό που καταναλώνουμε. Παράλληλα όμως, χρησιμεύουν ως εργαλείο για να ανοίξουμε τα πιο «επίμονα» φιστίκια. Όταν ένα φιστίκι έχει ένα μικροσκοπικό άνοιγμα, παίρνουμε ένα άλλο τσόφλι, το βάζουμε στο κενό και το στρίβουμε. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα μύδια.