Τα μυστικά υγείας της σάλτσας ντομάτας!
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι η σάλτσα ντομάτας πουβάζουμε στα μακαρόνια μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποίησανεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι η σάλτσα ντομάτας πουβάζουμε στα μακαρόνια μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποίησανεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στο εργαστήριο σπιτικές και έτοιμεςσάλτσες ντομάτας, διαπιστώνοντας ότι μια απλή σάλτσα με ντομάτα, κρεμμύδι,ελαιόλαδο και σκόρδο, μπορεί να περιέχει μέχρι και 40 ουσίες από την οικογένειατων πολυφαινολών.
Πρόκειται για αντιοξειδωτικά συστατικά, που βρίσκονται σταφυτικά τρόφιμα και συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακώννοσημάτων.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρ Ρόσα Μαρία ΛαμουέλαΡαβέντος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων τουπανεπιστημίου, τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία αποδείχθηκε ότι έχουν όσες παρασκευάζονταιμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφού είναι πιο πλούσιες σε πολυφαινόλες.
Τέλος, η σάλτσα ντομάτας περιέχει και άλλα υγιεινά συστατικά,όπως τα καροτενοειδή.