ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Το πρωινό μακροζωίας που τρώνε οι Ιάπωνες - Συστατικά και οφέλη για την υγεία

Σινάνη Αικατερίνη

Πρόκειται για μια θρεπτική τροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία προάγουν την καλή πέψη.

Το πρωινό μακροζωίας που τρώνε οι Ιάπωνες - Συστατικά και οφέλη για την υγεία

H Ιαπωνία είναι γνωστή για έναν από τους μακροβιότερους πληθυσμούς στον κόσμο και γι' αυτούς το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη διατροφική του αξία, αλλά και επειδή συμβάλλει στη μακροζωία.

Η Michiko Tomioka, Γιαπωνέζα διατροφολόγος, προσφέρει μέσω των κοινωνικών δικτύων, συμβουλές στους ακολούθους της για το πώς να ζουν υγιεινά και να καθυστερούν τη γήρανση.

Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα αρχίζει να γερνάει και γίνονται αισθητές οι αλλαγές στο δέρμα, με πιο ορατά σημάδια τις ρυτίδες, τη χαλάρωση του δέρματος και το γκριζάρισμα των μαλλιών. Αν και αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας.

Ποιο είναι το πρωινό μακροζωίας που τρώνε οι Ιάπωνες;

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα, ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που τρώνε στην Ιαπωνία είναι το «Yakuzen zakkokumai» ή το πολύσπορο ρύζι, το οποίο συνοδεύεται από ζυμωμένα τρόφιμα, λαχανικά τουρσί και σούπα miso.

Αυτό το πρωινό είναι πολύ ωφέλιμο για τη θρέψη του οργανισμού και την εξισορρόπηση της πέψης, εξηγεί η Michiko Tomioka, η οποία είναι και ειδικός στη μακροζωία.

Σε συνέντευξή της στο CNBC, δήλωσε ότι αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό πρωινό αποτελεί βασικό στοιχείο στη ζωή της ίδιας και πολλών από τους μακροβιότερους ανθρώπους στη χώρα της.

Το γεύμα είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχει βιταμίνες Β, C και Κ, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Επιπλέον, τα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση, παρέχουν προβιοτικά που προάγουν την καλή πέψη, ενώ το καστανό ρύζι και τα φασόλια παρέχουν φυτικές ίνες.

Αυτό το πρωινό μπορεί να συνοδευτεί από πράσινο τσάι και nori (βρώσιμα φύκια), τα οποία είναι πλούσια σε πολυφαινόλες που καταπολεμούν τις φλεγμονές και βοηθούν στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.

Ποια συστατικά περιέχονται σε αυτό το πρωινό

Η Tomioka αποκάλυψε τα συστατικά που περιέχονται σε αυτό το πρωινό που αυξάνει τη μακροζωία:

  • Καφέ ρύζι αναμεμειγμένο με φασόλια, μαγειρεμένο με kombu (φύκια)
  • Natto (φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση), πλούσια σε προβιοτικά που ωφελούν την υγεία του εντέρου
  • Nukazuke (λαχανικά τουρσί), μια άλλη πηγή προβιοτικών
  • Σούπα Miso, που παρασκευάζεται με kombu, shiitake και tofu, μεταξύ άλλων συστατικών
  • Nori (φύκια) και καβουρδισμένο σουσάμι ως συνοδευτικά
  • Πράσινο τσάι Hojicha, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες

Οι Ιάπωνες μαγειρεύουν μεγάλη ποσότητα ρυζιού, natto και σούπας miso στην αρχή της εβδομάδας. Αυτό το πρωινό μπορεί να προσαρμοστεί στις διάφορες εποχές και να συνοδεύεται από τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Πηγή: El Tiempo