Μελέτες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν υγιεινές τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Δείτε παρακάτω τις 7 πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές τροφές, που θα σας βοηθήσουν να μοιάζετε και να νιώθετε νεότεροι, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία σας:
Photo 1/7
Μούρα: Περιέχουν αντιοξειδωτικά σε μεγαλύτερη αναλογία από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τη φθορά και βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης.
Photo 2/7
Σολομός: Αποτελεί σημαντική πηγή ωμέγα τρία λιπαρών οξέων, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά και διατηρούν το δέρμα σφριγηλό. Μια μερίδα μόλις 80 γραμμαρίων καλύπτει το 170% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Β12 (ένα ακόμη θρεπτικό συστατικό που ωφελεί την καρδιά) και πάνω από το 80% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Πηγή: Bigstock
Photo 3/7
Ξηροί καρποί: Eίναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, μαγνησίου και βιταμινών Β και Ε. Τα λιπαρά των ξηρών καρπών είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την καρδιά.
Photo 4/7
Πράσινα λαχανικά: Eίναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών C και Κ, φολικού οξέος (βιταμίνη του συμπλέγματος Β η οποία προστατεύει την καρδιά και τη μνήμη), λουτεΐνης (που θωρακίζει την όραση) και στοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το κάλιο. Τα πράσινα λαχανικά παρέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία έχει αντιγηραντική δράση και διατηρεί το δέρμα λείο και σφριγηλό.
Photo 5/7
Τροφές ολικής αλέσεως: Περιέχουν έως και 96% περισσότερες ίνες, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Ε και Β6. Προστατεύουν από παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Photo 6/7
Λαχανικά κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος: Μία μερίδα σας παρέχει πέντε φορές περισσότερο β-καροτένιο από το ελάχιστο που απαιτείται ημερησίως ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, να προστατευτείτε από λοιμώξεις και να θωρακίσετε το δέρμα σας ενάντια στον ήλιο. Το κάλιο που περιέχουν διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.
Photo 7/7
Γιαούρτι: Είναι καλή πηγή βιταμινών Β, πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών, τα οποία είναι ωφέλιμα βακτήρια που καταπολεμούν τα παθογόνα μικρόβια.