ΥΓΕΙΑ

Μούχλα στο σπίτι: Απλά βήματα για να την αποτρέψετε

Σινάνη Αικατερίνη

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η μούχλα γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα. Ευτυχώς, μπορείτε να την προλάβετε αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

Μούχλα στο σπίτι: Απλά βήματα για να την αποτρέψετε

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και πέφτουν οι θερμοκρασίες, το πρόβλημα της μούχλας αρχίζει να επιδεινώνεται.

Πρόκειται για συνηθισμένο πρόβλημα σε περιοχές όπου υπάρχουν αυξημένα επίπεδα υγρασίας και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών προβλημάτων.

Είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας.

Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές των ειδικών για να προλάβετε τον σχηματισμό μούχλας στο σπίτι τους προσεχείς μήνες.

Βεβαιωθείτε ότι μεσολαβεί απόσταση μεταξύ των επίπλων και των τοίχων, προκειμένου να μην συσσωρεύεται υγρασία. Η υγρασία μπορεί να παγιδευτεί πίσω από τα έπιπλά σας και χωρίς σωστό εξαερισμό και τη ροή αέρα, να δημιουργήσει μούχλα και στα έπιπλά σας. Η απλή μετακίνηση των επίπλων σας περίπου τρία εκατοστά από τον τοίχο μπορεί να δημιουργήσει αρκετή ροή αέρα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο σχηματισμός μούχλας.

Ένας άλλος βασικός τρόπος για να κρατήσετε τη μούχλα μακριά, είναι ο αερισμός του χώρου σας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, είναι όμως σημαντικό να ανοίγετε ένα παράθυρο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να αφήνετε τον καθαρό αέρα να μπαίνει μέσα.

Το άνοιγμα ενός παραθύρου, ειδικά σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας, όπως τα μπάνια και οι κουζίνες, επιτρέπει τη διαφυγή της υγρασίας, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας στο σπίτι. Συνιστάται να το κάνετε δύο φορές την ημέρα.

Εάν παρατηρήσετε ότι συσσωρεύεται υγρασία στα τζάμια και τα περβάζια των παραθύρων, σκουπίστε της αμέσως και αερίστε καλά τον χώρο.

Πηγή: Express