Η δυσανεξία στη λακτόζη εκδηλώνεται όταν το λεπτό έντερο δεν παράγει επαρκή ποσότητα λακτάσης, ενός ενζύμου που παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό της λακτόζης, του βασικότερου σακχάρου που περιέχει το γάλα.
Είναι κοινή πάθηση και πολλές φορές παραμένει αδιάγνωστη για πολύ καιρό.
Αν δεν πρόκειται για σοβαρή δυσανεξία αλλά για απλή ευαισθησία, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, καθώς οι ενοχλήσεις είναι πιο ήπιες και πιο σπάνιες, οπότε είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν ως βασική αιτία τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Δείτε τις ενδείξεις που πιθανότατα υποδεικνύουν ότι ο οργανισμός αδυνατεί να μεταβολίσει τη λακτόζη: