Ξηροί καρποί: Για ποιες αιτίες θανάτου μειώνουν τον κίνδυνο (εικόνες)
Οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Oι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο εξίσου θρεπτικό με τα φρούτα και τα λαχανικά.
Mελέτη επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου (ICL) και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας, οι οποίοι εξέτασαν συνδυαστικά τα ευρήματα 29 προγενέστερων μελετών με σχεδόν 820.000 εθελοντές, επιβεβαιώνει τα οφέλη των ξηρών καρπών για την υγεία: