Τα ωμέγα-7 ανήκουν στην οικογένεια των ακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία είναι «καλά» λιπαρά, σε αντίθεση με τα βλαβερά κορεσμένα.
Βρίσκονται σε ορισμένα ψάρια, όπως ο σολομός και οι αντζούγιες, καθώς και σε λάδια όπως το ελαιόλαδο και το λάδι που προέχεται από τον καρπό μακαντάμια.
Υψηλή περιεκτικότητα σε Ω7 έχει επίσης το ιπποφαές.
Η χαμηλή πρόσληψη Ω7 λιπαρών μπορεί να επηρεάσει τις βλεννώδεις μεμβράνες του σώματος, οι οποίες υπάρχουν για να διατηρούν τα επίπεδα ενυδάτωσης των ματιών, του δέρματος και της στοματικής κοιλότητας.
Έτσι, μπορεί να εκδηλωθούν συμπτώματα όπως τα ακόλουθα: