Οι μωβ πατάτες κατάγονται από τις Άνδεις, γι’ αυτό είναι γνωστές και ως πατάτες Περού.
Λόγω των ανθοκυανινών, φλαβονοειδή που περιέχουν και δίνουν στην πατάτα το έντονο μωβ χρώμα, της έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές, αντιυπερτασικές, αντιφλεγμονώδεις, ακόμη και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Τα 100 γραμμάρια μωβ πατάτας με τη φλούδα καλύπτουν το 18% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη Β6, το 14% σε βιταμίνη C, το 21% σε χαλκό και το 8% σε κάλιο.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση μωβ πατάτας: