Η γλυκόριζα είναι ποώδες πολυετές φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες.
Η γλυκιά γεύση της οφείλεται στη γλυκυζυρίνη, το κύριο συστατικό της, που είναι 60 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη. Περιέχει επίσης στεροειδή (οιστρογόνα).
Η γλυκόριζα έχει αντιρρευματικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της κορτιζόνης. Τα μέρη που χρησιμοποιούνται είναι η ρίζα και ο υπόγειος βλαστός του φυτού που έχει ηλικία πάνω από 3 έτη.
Όταν η γλυκόριζα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα καλίου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά και τη λειτουργία των μυών.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκόριζας.