Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσθέσετε καυτερές πιπεριές στη διατροφή σας.
Νέα μελέτη έδειξε ότι μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα, βασική αιτία θανάτου από καρκίνο για άνδρες και γυναίκες.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental Biology, έδειξε ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς έχει την ιδιότητα να σταματά την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε άλλους ιστούς.
Η καταπολέμηση του καρκίνου δεν είναι το μόνο όφελος από την κατανάλωση καυτερών πιπεριών.
Οι άνθρωποι μπορούν να αποκομίσουν πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία, όπως τα παρακάτω: