Ταχίνι στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται και σε ποια ποσότητα;
Επιτρέπεται το ταχίνι στην εγκυμοσύνη;
Ας δούμε τι είναι το ταχίνι…
Το ταχίνι είναι μία λιπαρή πάστα (πολτός) από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σησάμι (σουσάμι). Λέγεται και σησαμοπολτός και χρησιμοποιείται στην παρασκευή χαλβά, χούμους και ενός είδους σούπας (ταχινόσουπα). Πρόκειται για ένα διαδεδομένο συστατικό της κουζίνας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Στην Ελλάδα μάλιστα θεωρείται και το παραδοσιακό γλύκισμα κατά τις περιόδους νηστείας, ειδικά, όταν καταναλώνεται σε συνδυασμό με μέλι.
Η κατανάλωση σησαμιού είναι ασφαλής στην κύηση;
Έχει καταγραφεί η άποψη, πως η κατανάλωση σησαμιού κατά τη διάρκεια της κύησης είναι επικίνδυνη. Η άποψη αυτή φαίνεται, ότι προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την Ινδία. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής διατείνονται, πως το σησάμι είναι μία τροφή, που «παράγει» θερμότητα και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Η αύξηση της θερμοκρασίας μετά από τη βρώση σησαμιού, αυξάνει –λένε– τις πιθανότητες για αποβολή ή ακόμα και για πρόωρο τοκετό.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr