ΥΓΕΙΑ

ΙΑΣΩ: 21ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού

Η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΙΑΣΩ διοργανώνει το 21ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού από 30/11/15 έως 04/12/15, το οποίο απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της UNICEF.

ΙΑΣΩ: 21ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού

Το σεμινάριο μοριοδοτείται με 24 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME – CPD), έχει διάρκεια 32 ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης και 8 ωρών πρακτικής εκπαίδευσης, βασισμένο στις προτάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την υποστήριξη, προώθηση και προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Γραμματεία Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ΙΑΣΩ στα τηλέφωνα 210 6184155 & 210 6184199.

Αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας προς το βρέφος, αλλά ταυτόχρονα και το αναφαίρετο δικαίωμα του νεογέννητου για θηλασμό, που αποτελεί την ιδανικότερη μέθοδο αποκλειστικής διατροφής του για τους πρώτους έξι μήνες, στο ΙΑΣΩ καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης, επαγρύπνησης, πληροφόρησης αλλά και προώθησης του μητρικού θηλασμού, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε τα δέκα βήματα για την επιτυχία του.

Συγκεκριμένα ακολουθούμε:

1. Γραπτή Πολιτική σύμφωνα με τις Οδηγίες της UNICEF και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
2. Εκπαιδεύουμε συστηματικά όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό διοργανώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια με σκοπό την απόκτηση απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για την εφαρμογή αυτής της Πολιτικής.
3. Πραγματοποιούμε Προγεννητικά Μαθήματα στις έγκυες με θέμα το Μητρικό Θηλασμό ώστε να τις πληροφορήσουμε και να τις εκπαιδεύσουμε έγκαιρα και έγκυρα για την τέχνη του Μητρικού Θηλασμού και τα οφέλη του.
4. Φροντίζουμε για την έγκαιρη έναρξη του θηλασμού, εδραιώνοντας έτσι τη γαλακτοφορία και ενισχύοντας το συναισθηματικό δέσιμο μητέρας και βρέφους (επαφή δέρμα με δέρμα).
5. Συμβουλεύουμε τις μητέρες που πρέπει να αποχωριστούν το μωρό τους για Ιατρικούς λόγους (εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών - ΜΕΝΝ) για τη διατήρηση της γαλουχίας, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να δοθεί στο μωρό.
6. Δεν δίνουμε στα νεογέννητα καμία άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο το μητρικό γάλα, εκτός κι αν αυτό επιβάλλεται για ιατρικούς λόγους ή το επιθυμεί η μητέρα.

7. Παρέχουμε τη δυνατότητα σε όλες τις μητέρες να παραμείνει μαζί με το μωρό της όλο το 24ωρο (Πρακτική «Rooming In».
8. Ενθαρρύνουμε τις μητέρες να θηλάζουν όταν και όποτε το μωρό το αποζητά, πετυχαίνοντας έτσι ελεύθερο και απεριόριστο Μητρικό Θηλασμό.
9. Δεν δίνουμε πιπίλες ή μπιμπερόν στο μωρό όταν αυτό θηλάζει.
10. Υποστηρίζουμε το θηλασμό με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο το 24ωρο, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι μητέρες μετά την έξοδο τους από το ΙΑΣΩ (τηλ.: 210 6184000).

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF, αναγνωρίζοντας την αξία του Μητρικού Θηλασμού καθιέρωσαν την Πρωτοβουλία «Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη» ορίζοντας τα Δέκα Βήματα για Επιτυχή Μητρικό Θηλασμό.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μωρά που θηλάζουν... μπέργκερ και ντόνατς

Τέσσερις λόγοι που οι γυναίκες δεν πρέπει να θηλάζουν δημοσίως (βίντεο)

Οι viral φωτογραφίες της μητέρας που θηλάζει μετά από μαστεκτομή

Έντονες αντιδράσεις για τη νέα μεξικανική καμπάνια για το θηλασμό (φωτογραφίες)