Διεθνής εκστρατεία συλλογής υπογραφών κατά της Αξιολόγησης
Διεθνή Εκστρατεία Συλλογής Υπογραφών κατά της Αξιολόγησης ξεκινάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ).
Η εκστρατεία πραγματοποιείται μέσω των Διαδικτυακών τόπων www.avaaz.org & www.ipetitions.com
Η ΠΟΕΔΗΝ παράλληλα με τη Συλλογή Υπογραφών των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας για την απόσυρση του Ν. 4250/2014 περί «Αξιολογήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων», επέλεξε – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της - την προώθηση διεθνούς καμπάνιας «προκειμένου να αναδειχθεί ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της Κυβέρνησης στη μεθοδευμένη Αξιολόγηση – Κατάταξη των Υγειονομικών. Η Αξιολόγηση στοχεύει στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και σε νέες μειώσεις μισθών. Ταυτόχρονα εγκαθιδρύει διαρκή κινητικότητα και συστήνει τη νέα δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων».
Στο συνοδευτικό κείμενο αιτιολόγησης, αναφέρεται ότι «Με τα άρθρα 20-32 στο Ν. 4250/14 θεσπίζεται το σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το παράδοξο είναι ότι ορίζεται - εκ των προτέρων - υποχρεωτικά το 75% των υπαλλήλων να αξιολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι. Δεν πρόκειται για αξιολόγηση αλλά ποσοστιαία κατάταξη των υπαλλήλων στους υποχρηματοδοτούμενους και υποστελεχομένους φορείς του Δημοσίου».
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους «να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για:
1. Απόσυρση του άδικου συστήματος προδιαγεγραμμένης αξιολόγησης - κατάταξης των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.
2. Εφαρμογή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου για μια αποδοτική Δημόσια Διοίκηση μέσα από υπεύθυνες, αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες, χωρίς την εγκαθίδρυση διαρκούς κινητικότητας, χωρίς νέες Διαθεσιμότητες και Απολύσεις υπαλλήλων.
3. Σχεδιασμό κάλυψης αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.
4. Βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας και λήψη των αναγκαίων μέτρων, που να διασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
5. Επαρκής στελέχωση και χρηματοδότηση των Δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».