#WomenInScience: Επιστήμη χωρίς Σύνορα - Συνεργασία British Council & Astra Zeneca
Ανανεώθηκε:
Το φετινό μήνυμα του Athens Science Festival 2018, «Επιστήμη χωρίς Σύνορα», ενέπνευσε τη συνεργασία ανάμεσα στο British Council και την AstraZeneca.
Οι καλύτερες ιδέες των επιστημόνων παίρνουν σάρκα και οστά όταν εκείνοι αψηφούν περιορισμούς και εμπόδια. Το πρότυπο της γυναίκας-επιστήμονα και η σημασία της δυνατότητας πρόσβασης κάθε φύλου σε ίσες ευκαιρίες, αναδείχθηκαν στο Athens Science Festival μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.
Το κοινό που επισκέφτηκε το φεστιβάλ είχε τη δυνατότητα να περάσει το δικό του μήνυμα για τον ρόλο της γυναίκας στην επιστήμη σε μια ημέρα ειδικά αφιερωμένη σε αυτό. Εκατοντάδες Αθηναίοι «υπέγραψαν» με την συμμετοχή τους την ανάγκη να καταργηθούν οι φραγμοί που αποθαρρύνουν τις γυναίκες να εξελιχθούν στον κλάδο και γέμισαν με ελπίδα το wish board που είχε στηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.
Τα περιθώρια προόδου στο θέμα της ισορροπίας των δύο φύλων στην επιστήμη είναι μεγάλα, ωστόσο, τόσο η AstraZeneca όσο και το British Council έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτό το σκοπό.
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με το British Council στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Στην AstraZeneca υποστηρίζουμε την αξία της διαφορετικότητας και πιστεύουμε στα οφέλη που μπορεί να φέρει. Με τη δράση αυτή όχι μόνο συμβάλλουμε στη στήριξη νέων επιστημόνων αλλά στη στήριξη γυναικών – επιστημόνων, δίνοντας μια ουσιαστική δυνατότητα τόσο για την προβολή του έργου τους αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξή τους στο επιστημονικό πεδίο», δήλωσε η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου.
Σχετικά με το British Council
Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.
Σχετικά με την AstraZeneca
Η AstraZeneca είναι μια διεθνής βασισμένη στην επιστήμη βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρία θεραπευτικά πεδία – Ογκολογία, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Νεφρικές παθήσεις & Μεταβολικά Νοσήματα και Αναπνευστικές παθήσεις.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, νευροεπιστημών και λοιμωδών νοσημάτων. Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.
Διαβάστε ακόμη:
AstraZeneca: Υποτροφία ύψους 35.842 ευρώ σε Ελληνίδα ερευνήτρια