Το Hacking Health έρχεται στην Αθήνα με το 1ο του Hackathon!
Στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.
Στο πρώτο HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και του design, κ.α. προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα «ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Το Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αμερικής 8, Αθήνα. Περισσότερα στον ιστότοπο: https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019/
Σε δυόμισι μέρες, σχεδιαστές, developers, επιστήμονες, ερευνητές, project managers, ασθενείς συνεργάζονται με ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικά στελέχη νοσοκομείων για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις υγείας (eHealth) ή και εφαρμογές για κινητά (mobile Health), ακόμη και ιδέες που μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις.
Η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο Hackathon συνοψίζεται στα εξής: “Βελτιώστε τις προδιαγραφές του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες για την υγεία τους που τους αφορούν, για επείγουσα μη προγραμματισμένη φροντίδα, οπουδήποτε αυτή χρειάζεται ξεκινώντας από τους εμβολιασμούς, τις αλλεργίες, τη φαρμακευτική θεραπεία, τα κλινικά προβλήματα, χειρουργικές επεμβάσεις”.
Οι ενδιαφερόμενοι, υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Hackathon μέσω της ιστοσελίδας ΕΔΩ
Το Hacking Health φέρνουν στην Ελλάδα το e-Health Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation, ενώ συνδιοργανωτές του Hackathon είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.), με την υποστήριξη των HL7 Foundation Europe & Trillium II, HL7 Hellas & της ΕΕΜΕΠΥ.
Το HACKING HEALTH είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 και έχει διαδοθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε περισσότερες από 70 πόλεις, σε 45 χώρες, σε 5 ηπείρους! Δουλεύοντας συλλογικά, οι επαγγελματίες της υγείας, οι ασθενείς, οι ειδικοί, οι ερευνητές και επιστήμονες με καινοτόμο σκέψη και με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών χτίζουν ανθρωποκεντρικές λύσεις στα επιτακτικά και καίρια προβλήματα στης υγείας και της ιατρικής περίθαλψης.