Οι προκλήσεις και τα οφέλη του Health Technology Assessment στο Συνέδριο της 17ης Απριλίου
Το Health Daily και η Boussias Communications διοργανώνουν για 3η χρονιά το Συνέδριο «Health Technology Assessment (ΗΤΑ): Towards an Integrated HTA Framework», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Στόχος του συνεδρίου είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου το θέμα της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος HTA, διερευνώντας, διαμέσου διακεκριμένων ομιλητών, τις προκλήσεις που εγείρονται καθώς και τα προσδοκώμενα οφέλη που δύναται να προκύψουν από τη συνεργασία μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, των HTA.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από το National Institute for Health & Care Excellence (NICE), το EUnetHTA JA3 Directorate, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και θεσμικών φορέων, εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας και διακεκριμένοι διεθνείς & Έλληνες Ακαδημαϊκοί. Μέσω panel discussions, ομιλιών, case studies καλών πρακτικών και διαδραστικών συνεδριών θα συζητηθούν τρόποι διαμόρφωσης και υιοθέτησης ενός λειτουργικού μοντέλου HTA.
Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές του Συνεδρίου ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου του York Michael Drummond. Ο καθηγητής Μ. Drummond έχει συντελέσει αποφασιστικά στη διαμόρφωση του HTA σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διαθέτει τεράστια εμπειρία, αναφορικά με τη δημιουργία, τη λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο φορείς ΗΤΑ σε εθνικό επίπεδο. Το θέμα της ομιλίας του κ. Drummond είναι η δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων κόστους-αποτελεσματικότητας μεταξύ των χωρών, αλλά και η σχετικότητα αυτών των δεδομένων. Καθώς η χώρα μας βρίσκεται στη διαδικασία οικοδόμησης, για πρώτη φορά, ενός Εθνικού Φορέα HTA, η εμπειρία του καθηγητή Drummond θεωρείται πολύ σημαντική.
Θεματικές Ενότητες
- The New HTA Body & Negotiation Committee in Greece: Principles and the Way Forward
- Embracing a Value-Based Paradigm in Health Care Systems
- The Role of Multi-Stakeholder Involvement in HTA
Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη Θεσμικών Φορέων (Υπ. Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ) της Φαρμακοβιομηχανίας, Stakeholders Υγείας, Γιατροί, Ασθενείς, πάροχοι υγείας (διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κ.λπ.) καθώς και εταιρείες Ιατρικής Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο θα βρείτε εδώ