Μεγάλη κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών: Ζητούν αυτόνομο τμήμα φυσικοθεραπείας
Ανανεώθηκε:
Σε κοινή δράση με τους φοιτητές και σε κινητοποίηση για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ., καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).
Τα αιτήματα του ΠΣΦ είναι:
- ΟΧΙ στην αναγνώριση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16 του συντάγματος.
- ΟΧΙ στην αλλοίωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας με ‘’εξόφθαλμες’’ ρυθμίσεις για χάρη των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης.
- ΟΧΙ στην παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ με Ελληνικά ‘’τερτίπια’’.
- ΟΧΙ στην αναγνώριση Νομοθετικώς Ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων στο χώρο της Υγείας.
- ΝΑΙ στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.
- ΝΑΙ στην Πανεπιστημιοποίηση και των τεσσάρων σχολών Φυσικοθεραπείας.
- ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
- ΕΠΑΡΚΗΣ χρηματοδότηση της Δημόσιας παιδείας.
Όπως αναφέρει ο ΠΣΦ, «την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου καλούνται τα μέλη να κλείσουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας και να απέχουν από την εργασία τους στο Δημόσιο, προκειμένου, από κοινού με τους φοιτητές των τεσσάρων τμημάτων φυσικοθεραπείας, να απαιτήσουμε την άρση των χαριστικών ρυθμίσεων, που νομοθετήθηκαν για χάρη των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης.
- Διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας
- Καταγγέλλουμε τη συνέχιση των χαριστικών ρυθμίσεων υπέρ των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης».
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και ενημέρωση με τους φοιτητές των τμημάτων φυσικοθεραπείας (Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Λαμίας και Αιγίου).
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε ένα βροντερό παρόν προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός, η ισοπέδωση και η κατεδάφιση κάθε έννοιας δικαίου σε αυτή τη χώρα.
Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη νομιμότητα, στις αρχές και στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ κος Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:
‘’Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2005/36/ΕΚ εκδόθηκε για να διευκολύνει την μετακίνηση Ευρωπαίων Πολιτών - εργαζομένων, που θα ζητήσουν την τύχη τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ολίγων εκλεκτών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης , όπως γίνεται στην Ελλάδα.
Θέτω ένα συγκεκριμένο και πολύ απλό ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας: Μπορεί να μας απαντήσει την αναλογία Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναγνωρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), δηλαδή πόσοι ξένοι ζήτησαν αναγνώριση από το ΣΑΕΠ για να εγκατασταθούν και να εργαστούν στην Ελλάδα και πόσοι ήταν οι Έλληνες που ζήτησαν αναγνώριση από το ΣΑΕΠ για να εργαστούν στην χώρα τους, την Ελλάδα;
Περιμένω εναγωνίως την απάντηση για να επιβεβαιωθεί το πρώτο σκέλος της τοποθέτησης μου και να συγκριθεί αυτή η τακτική με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Κανένα Κράτος μέλος της Ε.Ε δεν χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή οδηγία 2005/36/ΕΚ για να νομιμοποιήσει ‘’δια της πλαγίας οδού’’ επαγγελματικό δικαίωμα σε αποφοίτους από σχολές που δεν αποτελούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάνει η Ελλάδα. Tα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται τα Δημόσια Εκπαιδευτικά ιδρύματα και επίσης σέβονται και τους Πολίτες τους’’.
Διαβάστε ακόμη:
«Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη: Μια αυτόνομη κλινική προσέγγιση» - Το συνέδριο των φυσικοθεραπευτών