ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραβεία Prix Galien Greece: Όταν ο Biden συνάντησε τον Δρ. Αριστείδη Πατρινό

Με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Joseph Biden συναντήθηκε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Prix Galien Greece, Δρ. Αριστείδης Α. Ν. Πατρινός, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου των ΗΠΑ Bαrack Obama, προκειμένου να ενισχύσει και να συντονίσει καλύτερα τα τρέχοντα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που αφορούν στον καρκίνο.

Βραβεία Prix Galien Greece: Όταν ο Biden συνάντησε τον Δρ. Αριστείδη Πατρινό

Η προσπάθεια αυτή περιγράφεται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κατά την ομιλία που απεύθυνε στις 12 Ιανουαρίου 2016 στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Αν και έχουν γίνει κατά το παρελθόν σημαντικές προσπάθειες στις Η.Π.Α. για την αντιμετώπιση του καρκίνου τόσο από τον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα συνολικού ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, δυστυχώς δεν υπήρξε επαρκής συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των προγραμμάτων με αποτέλεσμα την ανεπαρκή επικοινωνία.

Ο Αντιπρόεδρος Biden έχει δρομολογήσει συναντήσεις με επιστήμονες και στελέχη με επιτυχή σταδιοδρομία στην ανάπτυξη και τη διαχείριση μεγάλων και σύνθετων ερευνητικών επιχειρήσεων. Σε αυτά τα πλαίσια, ο Αντιπρόεδρος Biden συναντήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου με τον Δρ Αριστείδη Πατρινό, πρόεδρο των Prix Galien Greece, ανώτερο σύμβουλο στο Υπουργείο Ενέργειας (DOE) και Γραμματέα Ernest Moniz.

Ο Δρ Πατρινός είναι γνωστός για την επιτυχή διαχείριση των Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Ερευνητικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεισφοράς του στο Διεθνές Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος (IHGP).

Επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 3.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός Thomson Reuters. Ένας από τους επτά Έλληνες επιστήμονες που διακρίθηκαν είναι ο καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της κριτικής επιτροπής των Prix Galien Greece.

Το μέγεθος της διάκρισης γίνεται αντιληπτό εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ο αριθμός των ερευνητών, παγκοσμίως, φτάνει τα εννέα εκατομμύρια, ενώ οι επιστημονικές δημοσιεύσεις ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ετησίως.

Το βασικό κριτήριο επιλογής για την κατάρτιση της λίστας των 3.000 ήταν όχι μόνο ο όγκος των δημοσιεύσεων που έχει κάθε ένας από αυτούς τους επιστήμονες, αλλά και η συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από τους συναδέλφους τους.

Τα Prix Galien Greece θέλουν να συγχαρούν θερμά τόσο τον Δρ. Αριστείδη Πατρινό όσο και τον κ. Μελέτιο Δημόπουλο γιατί την δίκαιη αναγνώριση του πολύτιμου έργου τους από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και θεωρεί ιδιαίτερη τιμή τους που στήριξαν εξ αρχής το θεσμό των Prix Galien με την ενεργή και αφιλοκερδή συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή των Prix Galien Greece.

Διαβάστε ακόμη:

Βιολόγοι πιέζουν για την απαγόρευση της τεχνητής αλλαγής του DNA

Ο καθηγ. Γ. Ματσούκας στην Κριτική Επιτροπή των βραβείων Prix Gallien