Η Κοινωνική ευθύνη, στο Φεστιβάλ κατά του Human Trafifcking
Στο Φεστιβάλ κατά του Human Trafficking "Break the Chain" (http://www.breakthechain.gr/to-festival/) διοργανώνοντας ένα workshop με τίτλο "Human Trafficking και η Στάση των Επιχειρήσεων», συμμετέχει το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas), στο πλαίσιο των δράσεών του για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες μπροστά στο φαινόμενο του Trafficking και της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αναγνωρίζοντας ότι αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο αγγίζει πολλούς τομείς της κοινωνίας, ακόμα και την επιχειρηματικότητα, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Ευθύνη συντάσσεται με αυτούς που πασχίζουν για την καταπολέμησή του.
Το workshop θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα INNOVATHENS). Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει:
• Γενική εισήγηση από τον κ. Ηρακλή Μοσκώφ, Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων
• Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις από το πρόβλημα από τον κ. Πάκη Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρο ΔΣ Δικτύου CSR Hellas και Corporate Quality Manager Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
• Η Κοινωνική Οικονομία στον Πόλεμο Ενάντια στο Trafficking από την Δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου, Λέκτορα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Εμπειρογνώμων Aephoria Incubator & The Nest Κοιν.Σ.Επ.
• Παρουσιάσεις καλών πρακτικών και εμπειρίας επιχειρήσεων
• Συζήτηση με το ακροατήριο
"Human Trafficking και η Στάση των Επιχειρήσεων»,
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 10:00-12:00,
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
(Πειραιώς 100 – Αίθουσα ΙΝΝOVATHENS, Κτήριο ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2)
Σχετικά με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR HELLAS)
Το CSR HELLAS είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 από 13 επιχειρήσεις και 3 επιχειρηματικούς φορείς ενώ σήμερα έχει σχεδόν δεκαπλασιάσει τον αριθμό των μελών του. Αποστολή του είναι η προώθηση και ενσωμάτωση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσα από πρακτικές και πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι στόχοι που έχει θέσει το CSR HELLAS για την πραγμάτωση της αποστολής του είναι η συστηματική και οργανωμένη πληροφόρηση για τις εξελίξεις σε θέματα ΕΚΕ, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η αύξηση των μελών του και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς αυτά, η υποστήριξη
συμπράξεων και συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και ο σχεδιασμός και την ανάπτυξη κοινών δράσεων ΕΚΕ μεταξύ των μελών του για την αντιμετώπιση έκτακτων κοινωνικών ή/και περιβαλλοντικών αναγκών.
Εκπροσωπεί την Ελλάδα ως εθνικός εταίρος του CSR Europe – του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την ΕΚΕ – που εκτός από πλήθος πολυεθνικών επιχειρήσεων μελών του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 42 εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 επιχειρήσεις ενεργώντας ως μια πλατφόρμα για όσες εξ αυτών ενδιαφέρονται να ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία. Στην αποστολή του για την υλοποίηση της στρατηγικής για την ΕΚΕ, το CSR Europe υπερβαίνει τα Ευρωπαϊκά σύνορα και συνεργάζεται με Δίκτυα ΕΚΕ και σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο. Για την επίτευξη του Enterprise 2020 Manifesto, το CSR Europe υλοποιεί δύο Ευρωπαϊκές Επιχειρηματικές Εκστρατείες: «Δεξιότητες για θέσεις εργασίας» (Skills for Jobs) και «Για μια καλύτερη Ζωή στις Πόλεις» (Sustainable Living in Cities).