Επιστρέφει στον Ευαγγελισμό ο επίορκος γιατρός με το φακελάκι - Έξαλλος ο Δημόπουλος
Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η αυτοδίκαιη επάνοδος του επίορκου καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό, ο οποίος πριν ένα χρόνο περίπου, αρνούνταν πεισματικά επί 10 ημέρες να χειρουργήσει ασθενή καθώς ζητούσε φακελάκι.
Αποτέλεσμα της στάσης αυτής του γιατρού, ήταν ο ασθενής να καταλήξει.
Σήμερα, ο επίορκος αυτός γιατρός, ονόματι κ. Αντώνης Τσούκας, επανέρχεται με τον νόμο Κατρούγκαλου, παρά την συμπληρωματική εγκύκλιο η οποία έχει εκδοθεί ακριβώς για να αποτρέπει την επιστροφή επίορκων δημοσίων λειτουργών.
Ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος φέρεται ενοχλημένος από την διαπιστωτική πράξη της επιστροφής την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ζητώντας του μέχρι την Πέμπτη το πρωί, αναλυτική απάντηση σχετικά με το τι έχει συμβεί. Τέτοια ζητήματα ωστόσο, σύμφωνα με την νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, τα χειρίζεται ο γενικός γραμματέας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα είχε παραπεμφθεί με απόφαση Βορίδη στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, ωστόσο το Συμβούλιο αυτό, δεν κατάφερε να αποφασίσει μέσα σε διάστημα ενός έτους (σ.σ. ο γιατρός είχε παραπεμφθεί τον Ιούλιο του 2014). Έτσι, με τον νόμο Κατρούγκαλου ο επίορκος γιατρός, επιστρέφει στα πρότερα καθήκοντά του.
Επιπλέον σύμφωνα με κύκλους από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, το Σώμα είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ στην οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσε, με αποτέλεσμα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, να χαρακτηρισθεί ως διάτρητη.
Για την ιστορία να πούμε, ότι ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει το φακελάκι με τα 500 ευρώ, ποσό που θα ξεμπλόκαρε τη διαδικασία της αναμονής του ασθενή. Η σύλληψη του μάλιστα είχε γίνει στο γραφείο του μέσα στο νοσοκομείο.
Αναφορικά με το ΕΣΥ, εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.
Διαβάστε ακόμη:
Έλεγχοι σε όλο το ΕΣΥ από τους «Ράμπο» του ΣΕΥΥΠ με μότο «καμία ανοχή»