Μέχρι και 6 μήνες στην αναμονή των δημοσίων νοσοκομείων οι καρκινοπαθείς
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα όσον αφορά την θεραπεία των συμπολιτών μας που πάσχουν από καρκίνο στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Έθνος".
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο μέσος χρόνος αναμονής για ακτινιθεραπεία ξεπερνάει τους 2 μήνες, ενώ η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για όσους καρκινοπαθείς χρειάζονται χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς.
Δείτε χαρακτηριστικά πόσες μέρες αναμονής απαιτούνται από έναν καρκινοπαθή για να κάνει εισαγωγή σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να προχωρήσει την θεραπεία του:
Οι αιτίες αυτής της τραγικής κατάστασης βρίσκονται στις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων σε εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που συνεπάγεται υπολειτουργία κρίσιμων τμημάτων, όπως της ακτινοθεραπείας. Αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της κρίσης, εκτοξεύει την ζήτηση και τις απαιτήσεις συγκεκριμένων μονάδων, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όπου στο ογκολογικό τμήμα η αναμονή είναι περίπου 4 ημέρες, αλλά στο τμήμα ιωδίου κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες!
Διαβάστε επίσης:
Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο ΕΣΥ σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους