Τώρα και τρισδιάστατη εκτύπωση τροφών χωρίς να αλλάζει η γεύση
Σε τρισδιάστατη εκτυπωση τροφών προχωρά μία εταιρεία στη Γερμανία, προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα ασθενών που δυσκολεύονται με την κατάποση τροφών.
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί έρευνα για την περαιτέρω ανάτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ιδρύματα όπου ζουν ασθενείς που δυσκολεύονται στη μάσηση και την κατάποση, είτε είναι παιδιά είτε είναι ηλικιωμένοι.
Η εταιρεία Biozzon υποστηρίζει ότι με τη μέθοδο της εκτύπωσης των τροφών δεν χάνεται η γεύση, ενώ τα τρόφιμα είναι περισσότερα ελκυστικά σε σχέση με τις πολτοποιημένες τροφές.
Η εταιρεία «μαγειρεύει» 6 βασικές μαλακές τροφές: Κοτόπουλο, χοιρινό, πατάτες, ζυμαρικά, κουνουπίδι και αρακάς. Το φαγητό μαγειρεύεται, πολτοποιείται και αναμειγνύεται με τον μυστικό παράγοντα της εταιρείας που δίνει υφή και τυπώνεται σε οικεία σχήματα.
Οι δημιουργοί των τρισδιάστατων τροφών αναφέρουν ότι η γεύση δεν αλλάζει καθόλου, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν ότι είναι και ελκυστικά.