ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σπιτικό ή το φαγητό του εστιατορίου είναι πιο ασφαλές;

Είναι πιο πιθανό να πάθετε κάποια δηλητήριαση ή άλλη πιο ήπια στομαχική ασθένεια από το φαγητό που θα απολαύσετε σε κάποιο εστιατόριο, παρά από εκείνο που θα ετοιμάσετε στο σπίτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας
Το σπιτικό ή το φαγητό του εστιατορίου είναι πιο ασφαλές;

Είναι πιο πιθανό να πάθετε κάποια δηλητήριαση ή άλλη πιο ήπια στομαχική ασθένεια από το φαγητό που θα απολαύσετε σε κάποιο εστιατόριο, παρά από εκείνο που θα ετοιμάσετε στο σπίτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Center for Science in the Public Interest (CSPI) των ΗΠΑ.

Μετά από την ανάλυση συνολικά 3.933 περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στο CSPI από το 2002 έως και το 2011, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 28.570 άτομα ασθένησαν εξαιτίας κάποιου φαγητού από εστιατόριο, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για ασθένειες από σπιτικό φαγητό ήταν μικρότερο από το μισό: 12,980 περιπτώσεις.

Οι ερευνητές υπογράμισαν επίσης ότι πολλές περιπτώσεις δεν αναφέρονται καν στο CSPI, αφού οι στομαχικές ενοχλήσεις που αισθάνονται πολλοί άνθρωποι είναι ήπιες.