Και όμως, το χρώμα του σκεύους μας ...ανοίγει την όρεξη
Σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας και όχι μόνο στην ζωή μας παίζει το χρώμα, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο τηςΟξφόρδης και το Πολυτεχνείο της Βαλένθια.
Τελικά το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας αλλάακόμη πιο σημαντικό στην διατροφή μας.
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ειδικότερα για ταζεστά ροφήματα, έχει μεγάλη σημασία το χρώμα του φλιτζανιού.
Συγκεκριμένα, έρευνα από το Πανεπιστήμιο τηςΟξφόρδης και το Πολυτεχνείο της Βαλένθια βρήκε ότι η ζεστή σοκολάτα, έχει καλύτερη γεύση όταν πίνεται σε πορτοκαλί ή υπόλευκο πλαστικόφλιτζάνι.
Άλλεςέρευνες έχουν βρει ότι τα κίτρινα ποτήρια ενισχύουν την γεύση του λεμονιού στααναψυκτικά, ότι τα ποτά με ψυχρά χρώματα όπως μπλε μοιάζουν να ξεδιψούνπερισσότερο από εκείνα με θερμά χρώματα όπως κόκκινο και ότι αν το ποτό είναιροζ, δίνει την εντύπωση ότι περιέχει περισσότερη ζάχαρη.
Οι πληροφορίες αυτές μπορούν επίσης να βοηθήσουνσημαντικά τους επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης για να οργανωθούνκαλλίτερα.