Διαβήτης και παχυσαρκία συνδέονται με τα παγωμένα ροφήματα
Πώς συνδέεται το παγωμένο νερό με την παχυσαρκία και το διαβήτη;
Πώς συνδέεται το παγωμένο νερό με την παχυσαρκία και τοδιαβήτη;
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα παγωμένα ροφήματα αποδυναμώνουντην αίσθηση της γλυκιάς γεύσης, με αποτέλεσμα την τάση να καταναλώνουμε γλυκά καιγενικότερα τροφές με πολλή ζάχαρη.
Στο πλαίσιο πειράματος, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο τουΑρκάνσας έδωσαν σε εθελοντές να δοκιμάσουν νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Στησυνέχεια, δοκίμασαν λίγη σοκολάτα ή ένα κομμάτι τυρί.
Όταν το νερό ήταν πολύ παγωμένο, οι συμμετέχοντες δήλωσανπως η γεύση της σοκολάτας ήταν λιγότερο έντονη και απολαυστική. Ωστόσο, ηθερμοκρασία του νερού δεν είχε καμία επίδραση στη γεύση του τυριού.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα παγωμένα ροφήματαεπηρεάζουν τη γεύση, καθώς μειώνουν την ευαισθησία κάθε γευστικού κάλυκα στις τροφέςπου καταναλώνουμε.
Έτσι, η συχνή κατανάλωση παγωμένου νερού και αναψυκτικώνμπορεί να οδηγήσει στην υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης και γλυκαντικών. Τέτοιου είδουςδιατροφικές επιλογές συμβάλλουν σημαντικά στην εκδήλωση παχυσαρκίας καιδιαβήτη.