Νέο μυστήριο με θάνατο βρέφους στην Λήμνο
Ένα ακόμη μυστήριο που σχετίζεται με τον θάνατο ενόςβρέφους στην Λήμνο από Αλβανούς γονείς έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχουνπαρέλθει έξι μήνες από το συμβάν, δενέχει δοθεί ούτε πόρισμα της νεκροψίας ούτε έχει γίνει ΕΔΕ. Στην δε ληξιαρχικήπράξη θανάτου αναφέρεται το εξής: «Απροσδιόριστος θάνατος ένα αναμονή εργαστηριακώνεξετάσεων».
Ένα ακόμη μυστήριο που σχετίζεται με τον θάνατο ενόςβρέφους στην Λήμνο από Αλβανούς γονείς έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχουνπαρέλθει έξι μήνες από το συμβάν, δενέχει δοθεί ούτε πόρισμα της νεκροψίας ούτε έχει γίνει ΕΔΕ. Στην δε ληξιαρχικήπράξη θανάτου αναφέρεται το εξής: «Απροσδιόριστος θάνατος ένα αναμονή εργαστηριακώνεξετάσεων». Μάλιστα όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Press time, μετά το τραγικό συμβάν, όπως καταγγέλειο δικηγόρος των γονέων κ. Κώστας Ζάγκας ο παιδίατρος δεν έδωσε καμία εξήγηση καιπροέτρεψε τους γονείς να επιστρέψουν στην Αλβανία. Το βρέφος παρέμεινε άταφο καικανένας από τους αρμόδιους του νοσοκομείου δεν έκανε οτιδήποτε. Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Γενικούνοσοκομείου Λήμνου κυρία Κατίνα Τσούνη Αλεξιάδη, τονίζει ότι το νοσοκομείοέπραξε τα δέοντα. Ενημέρωσε δηλαδή τις εισαγγελικές αρχές για να γίνεινεκροτομή, ενώ όσον αφορά τις καθυστερήσεις των εγγράφων, ήταν σε λογικά πλαίσια λόγω της διαδικασίας πουχρειάζεται. Όχι το πόρισμα ακόμη δεν μας το έχουν στείλει, υπογραμμίζει, προσθέτοντας, ότι το βρέφος δεν είχε κλείσει 24ωρο μέσα στο νοσοκομείο,ο παιδίταρος δεν μπορούσε να βγάλει διάγνωση για ποιο λόγο πέθανε το παιδί καιζητήσαμε νεκροτομή. Δεν υπάρχει το πόρισμα, συνεχίζει, και σε αυτό, ίσωςμπορεί να φταίει ότι δεν υπάρχουν άτομα στο νησί που να πραγματοποιούννεκροτομή.Η νεκροτομή γίνεται στην Μυτιλήνη, συνεχίζει η κυρία Τσούνη,διότι δεν υπάρχουν στο νησί ιατροδικαστές γιατί συνήθως αυτοί είναι επικουρικοίαπό το υπουργείο Εσωτερικών όχι από το υπουργείο Υγείας και συμβαίνουνκαθυστερήσεις.
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις τωνεγγράφων, η κυρία Τσούνη, θεωρεί ότι μία καθυστέρηση είναι λογική, καθώς ταέγγραφα που μας ζητούσσν οι γονείς, έπρεπε να έχουν νομική κάλυψη της ανώτερηςαρχής που είναι η ΔΥΠΕ και του δικηγόρου.