Έρευνα: Από μια ηλικία και μετά οι γυναίκες δεν νοιάζονται αν ο άντρας είναι έξυπνος
Όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, οι γυναίκες φαίνεται πως ρίχνουν τα standards τους όσο μεγαλώνουν... Αυτό δείχνει τουλάχιστον μια νέα επιστημονική έρευνα που είχε ως αντικείμενο τις προτιμήσεις των χρηστών όταν αναζητούν ερωτικό σύντροφο μέσω διαδικτύου.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία μελέτησαν τη τις αλληλεπιδράσεις 41.936 ατόμων ηλικίας 18-80 ετών σε ιστοτόπους γνωριμιών ώστε να διαπιστώσουν ποιες είναι οι «απαιτήσεις» των χρηστών όταν αναζητούν ταίρι.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, έδειξαν ότι σε γενικές γραμμές οι χρήστες είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσουν με άτομο ίδιου μορφωτικού επιπέδου με τους ίδιους, όμως στις μεγαλύτερες ηλικίες η πνευματική σύμπνοια δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα.
Παραδοσιακά, αναζητούμε σε έναν ερωτικό σύντροφο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι η συμφωνία ως προς την ηλικία, την κουλτούρα, την πνευματική καλλιέργεια, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κ.α. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όμως, οι εξελίξεις τις τεχνολογίας έχουν ανατρέψει τα δεδομένα, κυρίως λόγω της δυνατότητας που παρέχουν για ταυτόχρονη «αξιολόγηση» πολλαπλών πιθανών συντρόφων με το πάτημα μερικών κουμπιών.
«Η μελέτη μας είναι ένα βήμα προς τη βαθύτερη κατανόηση της επίδρασης της τεχνολογίας στην επιλογή συντρόφου» αναφέρει ο Στίβεν Γουάιτ, ένας εκ των δύο συντακτών της μελέτης. Ο Γουάιτ και ο συνάδελφός του Μπένο Τόργκλερ επέλεξαν να εστιάσουν στη παράμετρο του μορφωτικού επιπέδου καθώς, όπως εξηγούν, είναι ενδεικτική των οικονομικών δυνατοτήτων ενός ατόμου, κάτι που αναμφίβολα μεταφράζεται σε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για έναν υποψήφιο σύντροφο.
Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν συνολικά 219.013 διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις, ήταν ότι οι πιο μορφωμένοι χρήστες, και κυρίως οι γυναίκες, όσο μεγαλώνουν έχουν την τάση να μη δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική καλλιέργεια ενός ατόμου του αντίθετου φύλο.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το εύρημα, αν και, όπως διευκρινίζουν και οι ίδιοι οι ερευνητές, «θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για να καταλάβουμε καλύτερα την επίδραση των διαδικτυακών γνωριμιών στις σχέσεις».
Διαβάστε επίσης: