Η βρόμη χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και λόγω του καλού διατροφικού προφίλ της, παίζει βασικό ρόλο σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, καθώς προσφέρει ταυτόχρονα πλήθος θρεπτικών συστατικών, αλλά και ένα έντονο αίσθημα κορεσμού.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και στη βιταμίνη Ε η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο, το σελήνιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.
Έχει τέλος, ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.
Παράλληλα, η βρόμη έχει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, οι οποίες είναι οι εξής: