Τι να κάνετε για να διατηρήσετε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών
Η καλύτερη στιγμή για το look των μαλλιών μιας γυναίκας είναι όταν βγαίνει από το κομμωτήριο όπου τα έχει περιποιηθεί και τα έχει βάψει. Αλλά αυτή η εμφάνιση κρατάει δυστυχώς λίγες μέρες.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το χρώμα της βαφής για μεγαλύτερο διάστημα και να δείτε μαλλιά σας πιο λαμπερά από ποτέ:
-Περιμένετε τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα πριν λουστείτε. Από εκεί και πέρα προσπαθήστε να βάζετε σαμπουάν μόνο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσει το χρώμα περισσότερο. Τις ημέρες που παραλείπετε το λούσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το conditioner.
-Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν. Δεν είναι όλα ίδια. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν ειδικά για βαμμένα μαλλιά και ένα conditioner που δεν περιέχει θειικά άλατα, τα οποία μπορούν να θαμπώσουν ή να ξεθωριάζουν τα μαλλιά σας.
-Προσοχή στο νερό! Πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. Επίσης, προσέξτε το χλώριο, όταν πάτε για μπάνιο σε πισίνες. Μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας και να καταστρέψει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας, το οποίο μπορεί ήδη να έχει καταστραφεί με την βαφή. Προτού μπείτε στην πισίνα, πλύνετε τα μαλλιά σας, και βάλτε ένα σκουφάκι κολύμβησης.
-Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη έξτρα ενυδάτωσης. Μπορείτε, στο σπίτι, να αναμείξετε ίσα μέρη αβοκάντο, αμυγδαλέλαιου και ελαίου με βιταμίνη Ε. Απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά και αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε. Μπορείτε να αγοράσετε ορούς και άλλα conditioner αν δεν θέλετε να δημιουργήστε το δικό σας.
-Προστατευτείτε από τον ήλιο. Η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αφήσει το χρώμα των μαλλιών σας θαμπό και άψυχο. Δοκιμάστε να ψεκάσετε με λίγο λάδι για τα μαλλιά που να περιέχει φίλτρα UVA και UVB τα οποία προστατεύουν τα μαλλιά σας. Επίσης να φοράτε πάντα καπέλο για ακόμα καλύτερη προστασία.
Διαβάστε επίσης:
Τα 4 αιθέρια έλαια για υγεία και λάμψη στα μαλλιά
Προϊόντα μεϊκάπ: Γεμάτα βακτήρια και κινδύνους αν δεν προσέχετε
Τριχόπτωση: Ο πιο απλός τρόπος να την προλάβετε
Αντηλιακό σε σπρέι, λοσιόν και stick: Δείτε τον σωστό τύπο για εσάς