Νευρολόγος, ο νέος ιατρικός διευθυντής στην MSD
Τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή στην MSD Ελλάδας ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Λάζαρος Πουγγίας.
Ο κ. Λάζαρος Πουγγίας, είναι Ιατρός – Νευρολόγος, κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία στον τομέα της κλινικής έρευνας που αποκόμισε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Trondheim της Νορβηγίας αλλά και μέσα από την ερευνητική του δραστηριότητα σε Πανεπιστημιακά προγράμματα που αφορούσαν τον τομέα της νευρολογίας. Από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας μέχρι και σήμερα, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών σε Ελλάδα και Ευρώπη με συμμετοχές σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος και συνεργασία με κορυφαία επιστημονικά ινστιτούτα και φορείς σε Ευρώπη αλλά και Αυστραλία.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 στην φαρμακευτική βιομηχανία Glaxo από τη θέση του Medical Advisor και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Associate Medical Director στην Gilead Ελλάδας, διαδραματίζοντας κύριο ρόλο στην ίδρυση του τοπικού υποκαταστήματος. Από το 2003 έως το 2008 κατείχε τη θέση του Regional Director Medical Affairs M&M Region για την Gilead και το 2008 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο με νέο ρόλο στην εταιρεία, αυτόν του Regional Director International Medical Affairs. Μεταξύ των καθηκόντων του τα τελευταία έτη, ήταν η δημιουργία τμημάτων Medical Affairs, ο συντονισμός μεγάλων ομάδων και η διεύθυνση των λειτουργιών των ιατρικών τμημάτων σε περισσότερες από 16 χώρες.
Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι πρόσφατα, κατείχε τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή της Shire στην Ελβετία, (Global Medical Director Gaucher Disease), από την οποία διαδραμάτισε αξιοσημείωτο ρόλο στην εξέλιξη της Κλινικής Μελέτης Φάσης IV για την νόσο Gaucher.
Ο κ. Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, σχολιάζοντας τον νέο ρόλο του κ. Πουγγία, δήλωσε σχετικά: «Ο Λάζαρος διακρίνεται για το πλούσιο επιστημονικό του έργο, την κλινική του εμπειρία, τις γνώσεις του στην ιατρική και τις συνεργασίες του με επιστημονικούς φορείς. Είμαι σίγουρος ότι η ένταξή του στο δυναμικό της MSD θα λειτουργήσει προς όφελος των ασθενών και μέσα από την συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα θα συμβάλλει σημαντικά στο έργο της MSD που είναι η βελτίωση της παροχής φροντίδας αλλά και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες».