Εφημερίες φαρμακοποιών: ο Άδωνις καταλύει κάθε σταθερή λέει ο Θεοδοσιάδης
Τα φαρμακεία μπορεί να ανοίξουν σήμερα και πάλι- όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο- προς μεγάλη ανακούφιση των πολιτών, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που αναμένεται να ενσκήψει το προσεχές διάστημα, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τις εφημερίες.
Και αυτό, διότι το επίμαχο πολυνομοσχέδιο- το οποίο έφτασε στα όριά τους τους φαρμακοποιούς και είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να παραιτηθεί από το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αφήνει ελεύθερο το συγκεκριμένο πεδίο . Δηλαδή όποιος θέλει κάνει εφημερία και όποιος δεν επιθυμεί, δεν κάνει.
Έτσι και οι φαρμακοποιοί, μετά από τις συνεδριάσεις τους χθες, τόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας όσο και ο Πανελλήνιος ανακοίνωσαν ότι σταματούν μεν τις απεργίες, ωστόσο αποσύρονται από τις εφημερίες αλλά θα είναι συνεπείς στις διανυκτερεύσεις και θα δηλώνουν παρών τα Σαββατοκύριακα.
«Το πολυνομοσχέδιο δημιουργεί τεράστιο χάος και νομικά κενά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, αναφερόμενος στις εφημερίες, καθώς θα υπάρξει θεσμικό αλαλούμ,. Δεν μπορεί να σταθεί αυτό το καθεστώς, συνεχίζει ο κ. Θεοδοσιάδης, καθώς από την μία πλευρά έχουμε την καινούρια αυτή κατάσταση και από την άλλη, υπάρχει ο Καλλικρατικός νόμος, όπου ο Δήμος της κάθε περιοχής, καθορίζει με ακρίβεια ποιοι και πως θα εφημερεύουν. Ο Καλλικρατικός νόμος όμως, σχολιάζει μερίδα φαρμακοποιών, ίσχυε με βάση το κανονικό ωράριο. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κανονικό ωράριο, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Διότι το πολυνομοσχέδιο το γράφει καθαρά: για τις εφημερίες, ο φαρμακοποιός δεν εόναι υποχρεωμένος να το δηλώσει στον Δήμο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι τελικά να επιβαρυνθούν για ακόμη μία φορά οι πολίτες, για τους οποίους ωστόσο δεν είναι υπεύθυνοι οι φαρμακοποιοί αλλά ορισμένοι πολιτικοί που χαράσσουν τις επώδυνες μνημονιακές στρατηγικές της χώρας με πρώτον και καλύτερο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργάδη.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναμφισβήτητα θα υπάρξει χάος, οι ρυθμίσεις για τις εφημερίες που αναφέρει το πολυνομοσχέδιο είναι ανεφάρμοστες και το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα υπήρχε μία τάξη,από την Κυριακή καταλύθηκαν τα πάντα στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, με αντίκτυπο στην φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Για να λύσεις μία εξίσωση» αναφέρει ο κ. Θεοδοσιάδης, «πρέπει να έχεις ορισμένες σταθερές. Ο κ. Γεωργιάδης καταργεί όλες τις σταθερές και υποβαθμίζει την δημόσια υγεία και περίθαλψη» καταλήγει.
Διαβάστε ακόμη:
Θεοδοσιάδης: παραιτείται από την Ν. Δημοκρατία - συνεχίζει τον πόλεμο
Από επιστήμονες διευρυμένοι έμποροι: η επόμενη ημέρα των φαρμακοποιών
ΙΣΑ: παράδοση της δημόσιας υγείας στα καρτέλ
Φαρμακοποιοί & γιατροί ενωμένοι απέναντι στο σ/ν & έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Άδωνι
Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές
Το πολυνομοσχέδιο της αντίδρασης προς ψήφιση στην Βουλή
Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)
Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
Φαρμακοποιοί: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας εξαπάτησε
Βαθιές ανισότητες και χειρότερες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες
Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής