Επιδρούν θετικά στα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και συμβάλλουν στην πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου.
Οι ξηροί καρποί ωφελούν την υγεία, καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης.
Οι ειδικοί συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών.
Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση άψητων και ανάλατων ξηρών καρπών, πρόσφατη μελέτη ωστόσο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι οι ψημένοι και ελαφρώς αλατισμένοι ξηροί καρποί δεν στερούνται θρεπτικής αξίας.
Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι; Δείτε τους πιο ωφέλιμους με βάση την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.