ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μεσογειακή ζύμη μπριζέ με ελαιόλαδο

Η εξαιρετικά απλή και εύκολη αυτή ζύμη, με την τραγανή αλλά και αφράτη υφή, στη μεσογειακή εκδοχή της αποχωρίζεται το βούτυρο και ενώνεται με ελαιόλαδο, αρωματίζεται με ρίγανη ή θυμάρι και γίνεται εξαιρετική βάση για καλοκαιρινές τάρτες με λαχανικά, ταρτάκια, τυροπιτάκια και αλμυρά κρουασίνια.

Μεσογειακή ζύμη μπριζέ με ελαιόλαδο

Υλικά

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100ml ελαιόλαδο
50ml γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι, τριμμένα
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr