Συνταγή για μελόπιτες Σίφνου
Η μελόπιτα, το μοσχοβολιστό γλυκάκι που στη Σίφνο παίρνει θέση στο τραπέζι μετά τον οβελία μας παρουσιάζεται στην ατομική της εκδοχή. Παραδοσιακά τη φτιάχνουν με ντόπιο φρέσκο τυρί. Με Flora με βούτυρο στη βάση της και ανθότυρο στη γέμιση το αποτέλεσμα είναι εξίσου θεσπέσιο!

Υλικά
Για τη βάση
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό χτυπημένο
¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
4-5 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
750γρ. ανθότυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά
1 βανίλια
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
σουσάμι για πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr