Καλαμαράκια πικάντικα, γεμιστά με τραχανά και ελιές
Τα καλαμαράκια είναι ένας εξαιρετικός μεζές, αν τα φτιάξετε όμως γεμιστά και τα συνοδεύσετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα ή βραστά χόρτα, γίνονται ένα χορταστικό κυρίως.
Υλικά
12 μεσαία καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200γρ. τραχανά
400ml ζωμό λαχανικών
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
500γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο