Γαριδοπίλαφο με αγκινάρες
Μια υπέροχη συνταγή για ένα αρωματικό πιλάφι που συνδυάζει τις γαρίδες μαζί με αγκινάρες.
Υλικά
Για το ζωμό γαρίδας
16 γαρίδες μεγαλούτσικες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλαράκια σέλινο
1 πρέζα σαφράν
1 αστεροειδή γλυκάνισο
½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
2 νεροπότηρα ζεστό νερό
Για τις αγκινάρες
8 καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 καρότο, σε ροδέλες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
Για το πιλάφι
1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι