ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 νόστιμες συνταγές με τραχανά και όχι μόνο

Έχει θρέψει γενιές και γενιές και πλέον η χάρη του γνωρίζει δόξες ακόμα και στα πιο δημιουργικά εστιατόρια. Χειμώνας είναι άλλωστε, μια ζεστή σουπίτσα με τραχανά είναι ό,τι καλύτερο...

5 νόστιμες συνταγές με τραχανά και όχι μόνο

Η ιστορία του

Πόση παράδοση χωράει ένα πιάτο; Στην περίπτωση του τραχανά, πολύ. Το ζυμαρικό της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας λέγεται ότι ξεκίνησε σαν θρεπτικό γεύμα των βοσκών που μετακινούνταν συνεχώς, με την παρασκευή του να αποσκοπούσε στη συντήρηση του γάλακτος, το οποίο είναι και το βασικό συστατικό του, με δεύτερο το σιτάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr